Domácí soustružení

Hledání

Aktuality

Počet návštěv od 10.1.2012

statistiky

Francie a teroristé

autor: Petr
16.11.2015 | Počet komentářů: 0 | přidat komentář>>


Tak to zase bouchlo. U událostí v Paříži se člověk jen těžko zdrží obligátního "já vám to říkal"; teda o mně konkrétně nejde, ale zato spoustu povolanějších upozorňovalo na bezpečnostní rizika nekontrolované imigrace. Francouzská vláda (stejně jako německá a unijní, a spolu s nimi i různé další méně významné) se rozhodla to ignorovat. No a v sobotu se ukázalo že varování nebyla lichá a spolu se skutečnými imigranty přichází i bojovníci IS, které ovšem nejde od ostatních rozeznat.

Pokusím se zhodnotit situaci. Od některých politiků už zaznívá, že s imigranty to celé nemá nic společného, protože přesně tohle je to, od čeho oni sami prchají. Jenže to bohužel není pravda. Ano, já docela dobře věřím že velké procento imigrantů jsou opravdoví uprchlíci, kteří s terorismem nechtějí mít nic společného. Bohužel právě oni tvoří jen svou existencí úkryt pro ty opravdu nebezpečné. Bez desetitisíců uprchlíků by neexistovaly muslimské uprchlické tábory a jejich tajemné nitro; uprostřed táborů se může dít cokoli.

Současně právě uprchlíci, coby většinově muslimové frustrovaní svou životní situací, jsou nejsnáze ovlivnitelní "misionáři" islámského státu. IS nepotřebuje mít v táborech hodně vlastních lidí. Stačí několik, kteří budou manipulovat lidmi a získávat a cvičit adepty na další akce. Hitler taky nepotřeboval zemi plnou důstojníků SS. Těch stačí několik, a k nim nepříliš odporující obyvatelstvo. To se zčásti nechá vycvičit na vojáky, a ze zbylé velké části bude vojsko podporovat svou prací a svým životem. Přesně tohle teď muslimové ve Francii mají (a obávám se, že nejen tam). Chtěl bych vidět jak bezpečnostní složky hodlají ze statisíců imigrantů vyzobat všechny islámské vůdce, aby ostatní imigranti přestali být potenciálním nebezpečím.

Teroristická akce byla narozdíl od těch minulých připravena daleko lépe a měla daleko těžší dopad. Pozitivní ale je, že jde stále "jenom" o teroristické akce. Jejich následky jsou sice hrozné, ale žádnou mezinárodní situaci nezmění, je to jako píchat do vosího hnízda. Čím častější budou, tím častější a tvrdší odvety vyprovokují, dokonce i od těch nejmírumilovnějších politiků. Nakonec to pro evropské muslimy nemůže dopadnout dobře, ale cesta k tomu bude dost nepříjemná.

Od nás, z bezpečné vzdálenosti od centra problémů, vidím hlavní nebezpečí v našich evropských radikálech. Pokud se neobjeví žádný rozumný politik, který by dokázal migrační situaci skutečně řešit, obrátí se lidé právě k extrémistům. Ti situaci vyřeší, a zároveň přinesou něco horšího - tak, jako to udělal Hitler. Představme si třeba, že by několik útoků podobných tomu pařížskému proběhlo v Norsku a lidé se začali bát. Kdo by si potom nevzpomněl na Breivika? Ten jednoznačně a důrazně protestoval proti tomu všemu, co způsobilo současnou imigrační krizi - jako jeden z mála. Dokážu si docela dobře představit, že ho nečekaná přízeň obyvatelstva vytáhne z kriminálu a postupně protlačí do čela státu, tak jako kdysi Hitlera. Norsko bude náhle autoritativně řízeno všeho schopným magorem, a pak se můžou dít věci ...

A co teď dál? No, obyvatelé velkých měst by si měli legálně pořídit zbraně; a předokládám, že v Paříži to už dělají. Islámský terorista může udeřit kdykoli a je potřeba být připraven. Doufám že tomu politici nezačnou bránit, to by bylo opravdu krátkozraké. Dlouhodobě by se měl vojensky porazit Islámský stát. Vojenská porážka neznamená - zvlášť na blízkém východě - vítězství, ale nadělá teroristům problémy jinde než u nás doma. Znovu bych nadhodil myšlenku na založení evropské kolonie v některém z rozpadlých států, i když to asi nikdo neudělá. Snad by se mohlo zvážit skutečné založení Kurdistánu; Kurdové mají dost velkou touhu po vlastní zemi, a mohli by být jádrem něčeho nového a stabilního v regionu. Ale to musí zhodnotit někdo, kdo jim rozumí víc než já.

Teprve po tom všem bude možné si skutečně poradit s imigranty v Evropě. Ti budou mít na blízkém východě stabilní území, kam se budou moct vrátit a rozumně žít. Asi bych morálně zdůvodnil i nějakou formu jejich odsunu; protože bychom je odsouvali k nim domů, do už bezpečných končin, a aniž by v Evropě stihli zapustit kořeny. V Evropě mohou být muslimové, ale není možné aby tvořily samostatné čtvrti žijící si samy pro sebe a průběžně produkující masové vrahy.

 


Komentáře

Autor:
E-mail: