Domácí soustružení

Hledání

Aktuality

Počet návštěv od 10.1.2012

statistiky

Kolín

autor: Petr
20.1.2016 | Počet komentářů: 0 | přidat komentář>>

Po Silvestru v Kolíně nad Rýnem si opět nedokážu odpustit to "já vám to říkal". Ale jinak to nemá cenu rozebírat, všichni už vědí co a jak se stalo. Zato se nelze nezamyslet nad tím co bude dál.

Například se ukázalo, že i my máme svoje fanatiky. Fanatikem je ten, kdo se řídí svou ideologií bez ohledu na cokoli - vlastní zkušenosti, morální hodnoty atd. Mějme tady kolínskou policii, která MÁ dostatek lidí a MÁ prostředky jak se vypořádat se slabě ozbrojenou přesilou, ale nedostane příkaz aby je použila na ochranu těch, které je povinna chránit (a dost možná to měla přímo zakázáno). Co si myslet o neznámém šéfovi, který sexuálním útokům mohl zabránit, ale nezabránil, protože to jeho ideologii odporovalo? Není takový člověk stejným fanatikem multikulturalismu, jako jsou teroristé fanatiky islámu?

Po Silvestru a následné naprosto neuvěřitelné cenzuře víme, že takových fanatiků máme spoustu, a zjevně zastávají významné politické posty. To jsou ti "sluníčkáři", kteří donedávna byli pro smích, ale teď je vidět kolik moci postupně dostali. A kam to vede.

V Kolíně n. R., stejně jako v jiných německých městech, se postupně formuje jakási domobrana. Je pochopitelně složena z různých skinů, chuligánů a podobných prdloušů, kteří už se těší, jak budou mít konečně dobrý důvod se porvat. Je smutné, že situace se dostala do stavu, kdy morálně pochybné kvality takových lidí společnost nutně potřebuje. Jinak ovšem vznik domobrany považuji z mnoha důvodů za pozitivní jev. Samozřejmě to může dopadnout špatně, ale v situaci s nefungující policií se stejně nedá nic jiného dělat.

Autority se k domobraně staví odmítavě, místo aby ji využily. Svým způsobem to chápu, protože domobrana do jejich vidění světa nezapadá, ale je to pitomost - taková věc se má využít, nikoli potírat. Všichni ti jinak problémoví skini budou mít šanci dělat něco šlechetného, chlapského a cítit se při tom rytířsky. Policie by z nich mohla klidně zformovat jakýsi volný oddíl s malými pravomocemi, a dát jim do čela několik skutečných policistů. Věřím, že pod dobrým vedením by byli užiteční. Němečtí policisté místo toho budou zřejmě brzy postaveni před zajímavé morální dilema - zakročit proti zločiny páchajícím imigrantům, a nebo proti domobraně, která se jim v tom snaží bránit? První bude proti rozkazům ale dle rozumu, druhé naopak. Němci tradičně poslouchají autority, ale zase jistě mají rodinné příslušníky, kteří nechtějí být cílem přistěhovaleckého násilí. Čemu dají přednost?

Je taky možné, že kolínský výstřelek byl jeden z posledních, imigranti si většinově uvědomí, že přeťápli, a dál už s nimi budou jen ojedinělé problémy. Moc tomu sice nevěřím, ale možné to je. Bude to dobře? Protože imigranti otřásli dosud neochvějnými politickými elitami, a budou-li třást dál, třeba je setřesou. O neschopnosti EU udělat něco skutečně dobrého se ví dlouho, ale až díky imigrantům se začala skutečně hroutit. To bude dobře, ale co se stane potom? Upadne Evropa do područí Islámského státu? Nebo neschopné politiky nahradí všeho schopný diktátor? Nebo neshcopné politiky nahradí opravdu schopní, a imigranti tak poslouží jen jako ťafka, která nás vrátí na správnou cestu?

Na závěr je třeba zopakovat, že jakkoli lze proti české vládě mít spoustu výhrad, ve věci imigrantů se chová rozumně. Je pravda, že bych ocenil nějaké jasné vyjádření, odmítnutí, zřetelné gesto, místo opatrného podlézavého manévrování; nicméně i tak tam vidím převahu rozumu a neochotu následovat německou cestu. Je to určitě i díky tomu, že se k nám imigranti zrovna nehrnou, a až se pohrnou, tak už nebude takový problém použít proti nim sílu, protože "už se to může". Ale aťsi - důležité je, že vláda pracuje proti tomu, aby se problémoví imigranti dostali i k nám.

 

 


Komentáře

Autor:
E-mail: